Belvga Logo

BELVGA MATRASSEN
comfort en kwaliteit

Belvga staat voor je klaar met de perfecte matras, speciaal ontworpen voor een uitstekende nachtrust. Onze matrassen zijn gebaseerd op een pocketverenkern, waarbij elke veer thermisch gehard is en individueel ‘verpakt’ in een trommelvormig, katoenen zakje. Deze methode zorgt ervoor dat je lichaam de optimale ondersteuning krijgt.

Ambachtelijke matrassen
100% op maat gemaakt

Elke matras die we maken is een uiting van onze toewijding aan een goede nachtrust. De basis van onze matrassen is een zorgvuldig ontworpen pocketverenkern, waarbij elke veer een hittebehandeling heeft ondergaan en liefdevol is verpakt in een trommelvormig, katoenen zakje. Dit stukje ambacht verzekert dat je lichaam de ideale ondersteuning krijgt, precies daar waar het nodig is. Afhankelijk van je comfortwensen, kan je kiezen uit Belvga matrassen.

Veiligheid en gezondheid zijn de fundamenten van onze ontwerpen. Daarom zijn onze pocketverenkernen REACH-gecertificeerd. Dit geeft de zekerheid dat elke component van onze pocketveren vrij is van schadelijke stoffen. Alle onderdelen van de matras ondergaan strenge controles en zijn Öko-Tex gecertificeerd, wat verder bevestigt dat je slaapt op een product dat je welzijn respecteert.

Matrassen horen een verlengstuk te zijn van jou

Grandissimo matras no bottoming technologie

Ervaar de perfecte nachtrust met de Grandissimo matras, uitgerust met onze innovatieve no bottoming technologie. Deze geavanceerde matras is speciaal ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen van comfort en duurzaamheid. Zelfs na jarenlang gebruikt behoudt Grandissimo perfect zijn vorm en stevigheid, een doorbraak op vlak van duurzaamheid bij matrassen.

Combineer deze unieke matras met onze RSB-technologie voor een ongeëvenaard comfort en ondersteuning, die zich aanpast aan jouw slaapnoden door de jaren heen. Met deze combinatie van unieke technologieën ben je optimaal voorbereid op de toekomst.

Het geheim van de no bottoming technologie is de hoogwaardige constructie en materialen die ervoor zorgen dat de Grandissimo matras steeds terugkeert naar zijn originele vorm, zonder in te boeten op vlak van slaapkwaliteit. Deze technologie is ontworpen om te zorgen voor optimale ondersteuning én het behoud van de vorm over een enorm lange periode, waardoor de levensduur aanzienlijk wordt verlengd.

Onze unieke Belvga matrassen

Het is essentieel dat een matras niet zomaar een ligvlak is, maar een verlengstuk van jou. Het moet zich aanpassen aan jouw slaap- en lighouding, aan jouw unieke slaappatroon. Onze slaapadviseurs adviseren je met plezier over de perfecte matras voor jou.

Bij Belvga is er een matras voor elke slaapstijl en -voorkeur. De Magic 7, met zijn ergonomische, individueel instelbare 7-zone TFK-kern. De Maestro II, met zijn coil-in-coil pocketveren en diverse hardheidsgraden. De Sogno, met zijn 5 comfortzones en conische Soft Touch pocketveren. Elke matras, zorgvuldig ontworpen en vervaardigd, belichaamt onze passie voor slaapcomfort.

Bij Belvga geloven we dat een goede nachtrust geen luxe is, maar een basisbehoefte. Daarom streven we ernaar matrassen te creëren die comfortabel zijn en je welzijn bevorderen. Laat je meevoeren op deze reis naar de perfecte nachtrust.

Maestro II & Excalibur Coil in Coil

Met een 7-zone thermisch verfijnde ‘coil within coil’ pocketveren kern, hebben we de balans gevonden tussen stevigheid en zachtheid. De Maestro, met ongeveer 300 veren per vierkante meter en een indrukwekkende veerhoogte van 18 cm, is een voorbeeld van uitzonderlijke techniek en vakmanschap.

We zijn vooral trots op deze duurzame coil-in-coil technologie. Deze innovatie, waarbij kleinere veren binnenin grotere veren zijn geplaatst, voorkomt dat je inzakt. Het resultaat? Een verbeterd comfort en hogere stabiliteit, met behouden van een zachtere slaapervaring.

De ‘coil in coil’ kern is bedekt met een laag perfect ventilerend en duurzaam HR schuim, dat de perfecte balans biedt tussen comfort en ondersteuning. Een zachte jute inzet, tactisch geplaatst tussen de ‘coil in coil’ pocketverenkern en het koudschuim, biedt extra zachtheid en zorgt voor een vlekkeloze overgang tussen de verschillende lagen.

Het neusje van de zalm is de uitvoering Excalibur, waarbij de ‘coil in coil’ kern manueel afgedekt is met maar liefst per m²: 1000 gram paardenhaar, 1000 gram katoen en 400 gram hoogwaardig texel schaapsscheerwol. Het geheel wordt bij Excalibur ommanteld door Belgisch geweven damast en intern genopt. Puur natuur van het hoogste vakmanschap!

Hoezen voor Maestro II

De vaste hoes van ons meesterwerk spreekt ook volumes over vakmanschap. Gemaakt van Belgische edele damast en intern genopt… een ware ode aan luxe. Deze hoes is verrijkt met 500 gram schapenwol van de eerste persing, die zorgt voor een uniek zacht en warm gevoel.

Onze genopte versie biedt een extra dimensie van duurzaamheid, waarbij de vulling aan de bekleding wordt vastgenopt. Dit zorgt voor een langere levensduur en een consistente, comfortabele ervaring nacht na nacht.

Voor degenen die houden van gemak en hygiëne, bieden we een afneembare hoes aan, gemaakt van dubbeldoek met 300 gram Dacron® antiallergische vulling. Je kan deze gemakkelijk verwijderen en wassen tot 40°C voor een hernieuwd hygiënisch gevoel.

Elegantie en comfort op maat

Met een kernhoogte van 24 cm en een totale hoogte van 28 cm, combineert onze matras elegantie en comfort. En omdat we begrijpen dat comfort subjectief is, bieden we het aan in vier hardheden: soft, medium, firm en extra firm.

Ons vakmanschap gaat over de constructie van de matras, maar ook over het belichamen van de ideale slaapervaring. Het is de belofte van een matras waar vakmanschap, comfort en technologie samenkomen om je de beste nachtrust te bieden die je ooit hebt gehad.

Sogno

Sogno is gebaseerd op een 5-zone thermisch veredelde pocketverenkern, met ongeveer 300 veren per vierkante meter. Elk detail telt, elke veer speelt een essentiële rol. Zo creëren we een matras die comfort naar een hoger niveau tilt.

De veren zelf hebben een conische 3-zone structuur, een uiting van ons streven naar perfectie. Met een veerhoogte van ongeveer 12,5 cm en zes windingen, bieden ze flexibiliteit en stevigheid in harmonie.

Het is de samensmelting van verschillende lagen die van Sogno een kunstwerk maakt. Een laag HR 60 koudschuim met RG 60 vormt een zachte overgang naar een comfortabele jute afdeklaag, die fungeert als een harmonieuze brug tussen de pocketveren en het koudschuim.

Hoezen voor Sogno

De vaste hoes is van Belgische edele damast, gewatteerd met een rand en gevuld met 500 gram schapenwol, voor een vorstelijke uitstraling en een zacht, warm gevoel.

Voor degenen die houden van flexibiliteit en hygiëne, bieden we een afneembare hoes van Jersey dubbeldoek aan, met een vulling van 300 gram antiallergische Dacron®. Deze hoes is uitneembaar en wasbaar tot 40°C, een weerspiegeling van ons streven naar praktisch gemak zonder in te boeten aan stijl en comfort.

Je toevluchtsoord na een lange dag

Met een kernhoogte van 18,5 cm en een totale hoogte van 22 cm, is onze matras het toppunt van comfort en luxe. En om aan ieders behoeften te voldoen, bieden we deze aan in vier hardheden: soft, medium, firm en extra firm.

Sogno is meer dan een plaats om te rusten. Het is een symbool van vakmanschap, een resultaat van jarenlange ervaring, expertise en een onovertroffen aandacht voor detail. Het is het perfecte toevluchtsoord na een lange dag, een plek waar comfort en ondersteuning samenkomen voor de perfecte nachtrust.

Magic 7

In het hart van Magic 7 bevindt zich een ergonomische, individueel instelbare 7-zone pocketverenkern. Binnen deze geavanceerde kern vind je 7 individueel verpakte pocketverenmodules in 5 verschillende hardheden. Dit stelt ons in staat om een matras te leveren die volledig afgestemd is op je lichaam en slaapgewoonten.

Bovendien kan je de verschillende modules vervangen of wisselen wanneer je behoeften veranderen, waardoor je de hardheid van de verschillende modules kunt aanpassen. Zo ben je meteen voorbereid op de toekomst.

Bovenop de geavanceerde kern bieden we een selectie van twee toppers: Talalay natuurlatex of HR-schuim. Beide toppers voegen hun eigen unieke comfortlaag toe aan de matras, zodat je de mate van zachtheid en ondersteuning kan kiezen die je het meest comfortabel vindt.

Hoezen voor Magic 7

Je kiest tussen 2 comfortabele hoezen. De eerste is wasbaar en gemaakt van Tencel/dubbel vel en kan je verwijderden dankzij een handige rits. Deze hoes kan je wassen tot 40°C en is gevuld met klimaat holle vezels, die zorgen voor optimale ventilatie en temperatuurregulatie.

De tweede hoes, gemaakt van Tencel/dubbeldoek, is gevuld met 300 gram scheerwol. Deze hoes, die je ook met een rits kan verwijderen, voegt een extra laag warmte en zachtheid toe aan de matras. Deze hoes is geschikt voor stomerijreiniging, waardoor hij jarenlang fris en schoon blijft.

Een diepe, rustgevende slaap

Met een totale hoogte van 26 cm brengt Magic 7 vakmanschap, luxe en comfort op een nieuw niveau. Het is een eerbetoon aan de kunst van het vakmanschap, en een belofte van nachten gevuld met diepe, rustgevende slaap. Onze matras is meer dan alleen een plek om te slapen; het is een persoonlijke retraite, een plek die ontworpen en gebouwd is met jouw comfort als hoogste prioriteit.

Topmatrassen van formaat

Een symfonie van zachte aanrakingen die de zwaartekracht tarten. Dat is de wereld van Belvga topmatrassen.

Een topmatras dient als de perfecte begeleider voor je matras, een stille beschermer die de druk op je lichaam verlicht, die je verwelkomt in een omhelzing van sereniteit en een diepe, herstellende rust. Dit stukje luxe, precies afgestemd op 8 cm dikte, respecteert de subtiliteit van de pocketveren in je matras. Het stoort hun werking niet, maar verhoogt net hun vermogen om je comfort te schenken.

Ontdek hoe jij een betere nachtrust voor
een gezonder en gelukkiger leven krijgt!

Een harmonieuze slaapervaring

Bij Belvga gaat het om meer dan alleen het maken van matrassen. Het gaat om het creëren van een slaapervaring die in harmonie is met je lichaam en geest, een die je elke nacht uitnodigt tot een rustige, herstellende slaap. Het gaat om het eren van jouw unieke slaapvoorkeuren, het begrijpen van jouw comfortbehoeften en het omzetten van deze kennis in een kunstwerk van slaapcomfort.

Onze genopte versie biedt een extra dimensie van duurzaamheid, waarbij de vulling aan de bekleding wordt vastgenopt. Dit zorgt voor een langere levensduur en een consistente, comfortabele ervaring nacht na nacht.

Belvga, voelbaar slaapcomfort op maat

Bij Belvga geloven we dat iedereen het verdient om de magie van een goede nachtrust te ervaren. Ontdek de perfecte combinatie van comfort en kwaliteit met onze matrassen en topmatrassen. Welkom in de wereld van Belvga. Je verdient een goede nachtrust.